Home Forums HDP on Linux – Installation Error Cluster Install :"PUPPET_OPERATION_FAILED"

This topic contains 11 replies, has 3 voices, and was last updated by  Larry Liu 1 year, 10 months ago.

  • Creator
    Topic
  • #13239

    thua tu
    Member

    Hi all.
    I installed hmc. When i deployed. it had a error
    “nodeReport”: {
    “PUPPET_KICK_FAILED”: [],
    “PUPPET_OPERATION_FAILED”: [
    "hslave146"
    ],
    “PUPPET_OPERATION_TIMEDOUT”: [
    "hslave146"
    ],
    “PUPPET_OPERATION_SUCCEEDED”: []
    },
    “nodeLogs”: []

    How can i fix it? Thanks for helps

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.

  • Author
    Replies
  • #13438

    Larry Liu
    Moderator

    Hi, Thua

    The certificate is an SSL certificate created by HMC httpd. Can you please verify if your hostname is set correctly:
    hostname
    hostname -f

    You can also try to reinstall httpd, hmc.

    Thanks

    Larry

    Collapse
    #13437

    thua tu
    Member

    Hi Larray Liu.
    I tryed to reinstall và changed disk mount to another folder but it had a error.
    I use command:
    puppet kick hslave146 ,and has a error
    Triggering hslave146
    Host hslave146 failed: Server hostname ‘hslave146′ did not match server certificate; expected hslave146.8.8.8.8
    hslave146 finished with exit code 2
    Failed: hslave146

    I think, this error by puppet’s config.
    How can i fix it? Thanks your

    Collapse
    #13402

    Larry Liu
    Moderator

    Hi, Thua

    The steps you performed are completely right. The errors show me it seems timeout issue. How many CPU you set for your virtual host? What about memory? Also /data is a mount from another virtual drive. Maybe you can try to reinstall on local drive.

    Thanks

    Larry

    Collapse
    #13401

    thua tu
    Member

    Hi Larry Liu.
    I get private_key (id_rsa) for root and create a host names is hostdetail.txt, it obtain a target host name is hslave146 (i installed a single node).
    when i added node.
    – Step Node Discovery and Preparation is successful.
    – Step Which Services do you want to install?
    I selected default and uncheck select all.
    – Next Step
    – Step Specify Disk Mount Points
    I uncheck to path :
    /dev/mapper/ddf1_vcbootp1, /dev/mapper/ddf1_vcbootp2,/dev/mapper/HadoopVolGroup-lvdata
    and check to path : /data
    – Next Step Customize Settings -> finished customizing all components
    – Next Step : Deploy
    – Deployment Process has a above error at step Cluster install.
    and /var/log/hmc/hmc.log

    https://dl.dropbox.com/u/12118737/hmc.log

    Thanks your help :)

    Collapse
    #13400

    Larry Liu
    Moderator

    Hi, Thua

    From my understanding, you have successfully installed HMC when you retried. Can you please provide the following informaiton:

    1. Steps and input you have performed when you add nodes via HMC UI.
    2. /var/log/hmc/hmc.log

    Thanks

    Larry

    Collapse
    #13393

    thua tu
    Member

    Hi Larry Liu
    When I retry, it failed. the log as the above link :

    https://dl.dropbox.com/u/49892637/bigdata.hslave146.192.168.3.146.out

    and System’s info : https://dl.dropbox.com/u/12118737/info
    You can send for me by email, my group : bigdatagroup@googlegroups.com
    Thanks your help.

    Collapse
    #13392

    Larry Liu
    Moderator

    Hi, Thua

    Can you please get me the log for the retry? Can you please also provide your hardware specification of your virtual host confiuguration?

    Thanks

    Larry

    Collapse
    #13366

    thua tu
    Member

    I try to reinstall but it failed :(
    Thanks you

    Collapse
    #13296

    tedr
    Member

    Hi Thua,

    Can you try the following:
    1) yum erase hmc puppet -y
    2) yum install -y hadoop hadoop-libhdfs.x86_64 hadoop-native.x86_64 hadoop-pipes.x86_64 hadoop-sbin.x86_64 hadoop-lzo hadoop hadoop-libhdfs.x86_64 hadoop-native.x86_64 hadoop-pipes.x86_64 hadoop-sbin.x86_64 hadoop-lzo hadoop hadoop-libhdfs hadoop-native hadoop-pipes hadoop-sbin hadoop-lzo hadoop hadoop-libhdfs hadoop-native hadoop-pipes hadoop-sbin hadoop-lzo hadoop hadoop-libhdfs.x86_64 hadoop-native.x86_64 hadoop-pipes.x86_64 hadoop-sbin.x86_64 hadoop-lzo hadoop hadoop-libhdfs hadoop-native hadoop-pipes hadoop-sbin hadoop-lzo hive hcatalog oozie-client.noarch hdp_mon_dashboard hdp_mon_nagios_addons nagios-3.2.3 nagios-plugins-1.4.9 fping net-snmp-utils ganglia-gmetad-3.2.0 ganglia-gmond-3.2.0 gweb hdp_mon_ganglia_addons ganglia-gmond-3.2.0 gweb hdp_mon_ganglia_addons snappy snappy-devel

    3) yum install -y hmc

    4) launch HMC with service hmc start

    5) try the install again

    Thanks,
    Ted.

    Collapse
    #13281

    thua tu
    Member

    Hi Tedr.
    I can’t upload detailed information on my system’s configuration to ftp://ftp.hortonworks.com/
    I updated to link : https://dl.dropbox.com/u/49892637/bigdata.hslave146.192.168.3.146.out
    Thanks for your helps

    Collapse
    #13255

    tedr
    Member

    Hi Thua,

    Thanks for trying out HDP.

    Would you follow the instructions at http://hortonworks.com/community/forums/topic/hmc-installation-support-help-us-help-you/

    This will enable us to dig deeper into what might have gone wrong.

    Thanks,
    Ted.

    Collapse
Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)