Home Forums HDP on Linux – Installation HMC: starting services failed

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Sasha J 1 year, 10 months ago.

  • Creator
    Topic
  • #10517

    Ilya Miflig
    Member

    Hello,
    Yesterday I successfully installed HMC that consists of two VMs created with VirtualBox v.4.2.0.
    Physical host: Win7, 16Gb RAM.
    VMs: CentOS release 6.2 (Final), 30Gb HDD, 4Gb RAM.
    I chose all HDP services except HBase.
    After the installation was done, I stopped all the services (via HMC) and powered off both VMs to make shapshots. After this I started both VMs, started HMC and tried to start the services but they failed. Then I ran the script from http://hortonworks.com/community/forums/topic/hmc-installation-support-help-us-help-you .
    I’ve uploaded the script result and logs to http://ftp.support.hortonworks.com (file transfer was ok, but I saw nothing in the folder on your side, and I’m not sure that transfer was really ok).

    Please advise.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

  • Author
    Replies
  • #10628

    Sasha J
    Moderator

    Ilya,
    we looked through the logs, there is some kind of network problems on your side.
    Let us take this conversation offline, please check your email and respond to messages we sent you.
    Thank you!

    Collapse
    #10603

    Ilya Miflig
    Member

    Sasha,

    Please let me know, if you got the log files and what additional info do you need to help me.

    Collapse
    #10540

    Ilya Miflig
    Member

    Sasha,
    Yes, I executed
    /etc/init.d/iptables stop
    on each VMs even before starting hdp

    Collapse
    #10539

    Sasha J
    Moderator

    Ilya,

    Did you make sure to turn off iptables, or make sure that all ports used by hadoop are allowed through, on all nodes prior to trying to restart services?

    Sasha

    Collapse
Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)