Home Forums Hortonworks Sandbox Tutorial 2 pig example not working

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by  gehhrald 1 year, 1 month ago.

  • Creator
    Topic
  • #29689

    Geeta Patil
    Member

    Hi,

    I am practicing pig in the sanbox tutorial 2 pig example on baseball csv file getting below error when executed and also when systax check is run

    2013-07-18 15:36:08,454 [main] INFO org.apache.pig.Main – Apache Pig version 0.11.1.1.3.0.0-107 (rexported) compiled May 20 2013, 03:04:35
    2013-07-18 15:36:08,455 [main] INFO org.apache.pig.Main – Logging error messages to: /hadoop/mapred/taskTracker/hue/jobcache/job_201307181532_0001/attempt_201307181532_0001_m_000000_0/work/pig_1374186968453.log
    2013-07-18 15:36:09,240 [main] INFO org.apache.pig.impl.util.Utils – Default bootup file /usr/lib/hadoop/.pigbootup not found
    2013-07-18 15:36:09,623 [main] INFO org.apache.pig.backend.hadoop.executionengine.HExecutionEngine – Connecting to hadoop file system at: hdfs://sandbox:8020
    2013-07-18 15:36:09,912 [main] INFO org.apache.pig.backend.hadoop.executionengine.HExecutionEngine – Connecting to map-reduce job tracker at: sandbox:50300
    2013-07-18 15:36:10,339 [main] ERROR org.apache.pig.tools.grunt.Grunt – ERROR 1000: Error during parsing. Encountered ” “a=LOAD “” at line 1, column 1.
    Was expecting one of:

    “cat” …
    “clear” …
    “fs” …
    “sh” …
    “cd” …
    “cp” …
    “copyFromLocal” …
    “copyToLocal” …
    “dump” …
    “describe” …
    “aliases” …
    “explain” …
    “help” …
    “history” …
    “kill” …
    “ls” …
    “mv” …
    “mkdir” …
    “pwd” …
    “quit” …
    “register” …
    “rm” …
    “rmf” …
    “set” …
    “illustrate” …
    “run” …
    “exec” …
    “scriptDone” …
    “” …
    “” …

    “;” …

    Details at logfile: /hadoop/mapred/taskTracker/hue/jobcache/job_201307181532_0001/attempt_201307181532_0001_m_000000_0/work/pig_1374186968453.log

    could you help me how to resolve this error

    thanks
    Geeta

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.

  • Author
    Replies
  • #29736

    gehhrald
    Member

    Hi Geeta,

    No problem. I had that error previously as well. Glad that I could help.

    Cheers,
    Gerald

    Collapse
    #29734

    Geeta Patil
    Member

    hi Gerald,

    Yeah as you pointed out it was problem with Load

    i had written it as a=Load.. we should give a space between = and Load then it worked a= Load

    thanks a lot

    Geeta

    Collapse
    #29692

    gehhrald
    Member

    Hi Geeta,

    Could you post your code? Most probably you had a typo at Line 1. You need spaces when loading the csv file.
    Eg: “a = LOAD “.

    Cheers,
    Gerald

    Collapse
Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)