newsletter

Get fresh updates from Hortonworks by email

Once a month, receive latest insights, trends, analytics information and knowledge of Big Data.

AVAILABLE NEWSLETTERS:

Sign up for the Developers Newsletter

Once a month, receive latest insights, trends, analytics information and knowledge of Big Data.

cta

Get Started

cloud

Ready to Get Started?

Download sandbox

How can we help you?

* I understand I can unsubscribe at any time. I also acknowledge the additional information found in Hortonworks Privacy Policy.
closeClose button

Big Data Expo – Jaarbeurs Utrecht

Inleiding
Big Data is een ontwikkeling die erkend moet worden. Toegepaste Big Data heeft een toegevoegde waarde die al lang niet meer ter discussie staat. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat er een duidelijk causaal verband bestaat tussen het toepassen van Big Data en significante rendementsverbeteringen. De vraag is dan ook niet óf bedrijven aan Big Data moeten doen, maar hoe ze het moeten aanpakken.

Waarom Big Data Expo?
Men spreekt van Big Data als de hoeveelheid gegevens zo groot en divers is dat ze niet meer te beheren zijn met de tot nu toe gebruikelijke middelen zoals conventionele databases. De hoeveelheid data groeit snel, verandert voortdurend en is diffuus en ongestructureerd van aard. Om overweg te kunnen met zeer grote, ongestructureerde, niet relationele dataverzamelingen is veel kennis en kunde nodig. Echter indien we in staat zijn deze grote hoeveelheid beschikbare data goed te begrijpen binnen de juiste context, biedt het ons veel relevante en bruikbare informatie voor onze bedrijfsvoering. De tweedaagse vakbeurs Big Data Expo geeft aan bedrijven en instellingen de mogelijkheid om hun kennis en kunde te presenteren aan een grote groep specifieke bezoekers die op zoek zijn naar oplossingen om hun data relevant te maken.

De Beursvloer
De beursvloer wordt enerzijds ingericht met exposanten die zich middels een stand willen presenteren en anderzijds zijn er verschillende lezingenzalen waar een doorlopend lezingenprogramma zal plaatsvinden. Het lezingenprogramma zal bestaan uit een Keynote gedeelte en een exposanten lezingen gedeelte. Het Keynote programma wordt samengesteld door de organisatie en het exposanten programma wordt gevormd door de exposanten zelf waarbij iedere exposant de mogelijkheid krijgt om een lezing te houden. Wel dient men hierbij een aantal door de organisatie opgestelde richtlijnen te respecteren. Het Keynote programma zal een breed aanbod aan lezingen beslaan, enerzijds Branche gerelateerd zoals bijvoorbeeld “Big Data in Finance” of “Big Data in Retail” en anderzijds onderwerp gerelateerd zoals bijvoorbeeld “Big Data en Privacy”.

Wednesday, September 30, 2015
Jaarbeurs Utrecht